Innostuin valtavasti tästä hienosta ja lämpimästä ajatuksesta:

Kopioitu Seijasiskon blogista:

"Sytomyssykeräys on kampanja, jonka aikana on tarkoitus kerätä myssyjä naisille, jotka ovat menettäneet hiuksensa sytostaattihoidoista  johtuen. Tästä kampanjasta saadut myssyt on tarkoitus lahjoittaa Oulun Yliopistollisen  sairaalan (OYS)  sytostaattiyksikköön.
Olemme keskustelleet  asiasta mm. OYS:n syöpätautien ylilääkärin kanssa  ja hän pitää tempausta erittäin hyvänä ideana. Hän sanoi mm. että hiusten lähtö on  yllättävän monen syöpäsairaan naisen mielestä  se kaikista kurjin  rankkojen hoitojen sivuvaikutus! Olemme olleet myös yhteydessä  OYS:n sytostaattiyksikköön ja he vastaanottavat mielellään kampanjaan kertyvät myssyt.

Myssyjä voi tehdä  tästä päivästä eteenpäin aina huhtikuun loppuun asti  ja käymme luovuttamassa myssyt toukokuun aikana OYS:n  sytostaattiyksikköön. Sieltä myssyt jaetaan edelleen lahjoituksena naisille, jotka niitä haluavat ja tarvitsevat. Luovutustilaisuudesta tulee kuvia ja juttua  sitten aikanaan ainakin meidän blogeihin.

Myssymalli, jonka ohje löytyy  tämän kirjoituksen lopusta, on käyttäjiensä  hyväksi kokema. Se ei ole  kuuma kuten esim. peruukit ja  pysyy hyvin päässä toisin kuin huivit. Jos joku haluaa  tehdä jollain muulla tarkoitukseen sopivalla  mallilla niin toki se  sopii. Kukat ym. koristelut ovat toki kivoja mutta eivät pakollisia. Koosta vinkiksi, että jos jokainen tekee omaan päähän sopivan myssyn/myssyjä, niin silloin saadaan eri kokojakin mukavasti. Myssyihin on hyvä liittää pieni pahvilappu, jossa on myssyn ympärysmitta.

Tempaustamme saa mainostaa eteenpäin vaikka nappaamalla blogiinsa bloginapin .

Myssyt voi toimittaa Seijasiskolle osoitteeseen, jonka saa kysymällä sähköpostiosoitteesta  sytomyssyt@gmail.com. Jos asian  tiimoilta herää muuten kysymyksiä, niin laittakaa kommentteja  tai sähköpostia  tulemaan, niin vastaamme kun ehdimme."

Ja ohje sytomyssyyn löytyy tuolta blogista. Aikaakin tekemiseen on. Tietenkin mukaan tähän tärkeään asiaan, joka koskettaa niin monia naisia. Prismasta tarttui tänään mukaani kolmea eri lankaa kokeiltavaksi: Novitan Tennesseetä, Puro Batikia ja Novita Cloudia. Testataan, mistä tulee mukavin myssy. Virkkuukoukunkin ostin, kun niin harvoin virkkaan, etten voinut olla varma, onko minulla juuri oikeankokoista koukkua.

Mukavaa lauantaita, meillä se menee siivoillen, kortteillen (ihanaa!) ja neuloen (pojan cousteau-pipo ensin valmiiksi, sitten sytomyssyjä virkkaamaan)!

terveisin Eikku