Tulipas nyt mieleen, että laittelenkin pari hyvää reseptiä tänne, niin pysyy itselläkin muistissa ohjeet.

Kokeilin tehdä uutta jauhelihavuokaa, jonka reseptin luin kampaajalla...olisikohan ollut Me Naisista. Joka tapauksessa ohjetta muistellen tein laatikon seuraavalla reseptillä:

Jauheliha-perunalaatikko

400 g jauhelihaa

2 sipulia

Em. paistetaan pannulla ja sitten lisätään mausteet - laitoin:

paprikaa

mustapippuria

grillimaustetta

soijakastiketta

1 lihaliemikuutio ja

tomaattimurskaa 1 prk

Tämä kastike + 1 kg valkosipuliperunoita viipaleina sekoitetaan uunivuoassa. Päälle siivutetaan tomaattia. Koko komeuden päälle 1 prk ruokakermaa makuna '3 juustoa'. Paistetaan kiertoilmauunissa n. 180 astetta, n. 45 min - 1 h.

 

Sitten tein meidän perheen vakiosuosikiksi valikoitunutta kakkua: mango-tuorejuustokakkua. Se on ns. hyydykekakku, eli ei tarvitse uunia. Helppo ja nopea siis tehdä, ja ainakin meidän mielestä parempaakin kuin perinteinen kermakakku!  Eikä oikeastaan voi epäonnistua. Oma ohjeeni on sekoitus ja sovellus netistä löytyvistä ohjeista.

Mango-tuorejuustokakku

Tee pohja:

murskaa 200 g digestive-keksejä - onnistuu hyvin esim. niin, että laitat keksit hedelmäpussin sisälle ja kaulimella 'ajelet päällä', käy sukkelaan ja helposti

Laita keksimurskan joukkoon n. 80 g juoksevaa margariinia ja sekoita. Taputtele tämä seos sitten irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte I :

1 prk esim. Flora Vispiä tai Kevyt Vispiä - vaahdota

1 prk rahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk mangososetta

1 dl sokeria

Sekoita em. aineet keskenään ja lisää joukkoon 4 liivatelehteä kuumaan vesitilkkaan liotettuna. Laita seos pohjan päälle mahdollisimman tasaiseksi. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.

Täyte II:

1 prk mangososetta ja sekoita tähän 2 liivatelehteä em. tavalla liotettuna. Tämä täyte edellisen päälle ja jääkaappiin hyytymään. Parasta on antaa hyytyä esim. yön yli.

Yritän saada lähipäivinä tähän myös kuvan! Ja sitten herkuttelemaan!