Koska joulu on jo ohitse, ajattelin vaihtaa joulupohjan pois ja siirtyä kokeilemaan jotain uutta. Tällä kertaa se on Bambu-pohja Sadulta. Vaihteeksi näyttää mukavan rauhalliselta.

Välipalatyönä (sille anopin Lehmus-huiville) aloitin tekemään itselleni pitkään toivomani kämmekkäät. Ohje on täältä ja lankana on Villa Mokan Mokkasukka-lanka väriltään Once (jos oikein muistan). Joka tapauksessa näin joulun jälkeen nämä näyttää ihan porkkanalaatikolta :) . Valitan taas kuvien huonoa laatua - en onnistu tähän vuoden aikaan sisällä saamaan yhtään kaunista kuvaa.

2184646.jpg


2184647.jpg

Kurja asia on se, että olen kärsinyt jo 4 päivää hirveäksi yltyneestä korvatuehduksesta. Minulla tämä on vähän 'tyyppivika', saan korvatulehduksen oikeastaan AINA, jos uidessa menee vettä korvaan. Nyt tämänkertainen tulehdus tuli ilman uimisia, kuin salama kirkkaalta taivaalta. Eilen sitten yltyi niin hirveäksi, että luulin pään halkeavan, leuat on turvonneet jo niin, ettei hampaita saa purtua yhteen ja korvasta valuu koko ajan nestettä.
Menin sitten illalla lääkäriin - Kanta-Hämeen keskussairaalan ensiapuun. Ilmoittautumisessa ensimmäiset sanat asiani kuultuani tädillä oli: 'Ei me sua oteta tänne korvakivun takia.' Meinasi hermo mennä jo siinä ja ajattelin paukuttaa litanian: 'maksan-korkeita-veroja-joka-ikinen-kuukausi-ja-jos-kerran-elämässä-tarvitsen-tätä-päivystyspalvelua-niin-johan-otatte-minut-sisään-en-kai-minäkään-turhaan-tänne-tule-istumaan-jos-pärjäisin-aamuun-en-takuulla-lähde-täältä....' Tyydyin kuitenkin asiallisesti sanomaan tädille, että soitin asiastani jo aamulla ja minulle sanottiin, että voin tulla, jos en pärjää (ja tämä oli totta). Täti sanoi sitten ilmoittautumissession aikana ainakin 4 kertaa, että täällä on sitten 7 tunnin jono, johon totesin, että aivan sama. Oli niin tympeä täti, että jos ei olisi tuntunut, että pääni halkeaa ja puhuminenkin on vaikeaa, olisin ottanut hänen nimensä ja antanut sairaalalle palautetta. Jokainen asiakas on kuitenkin asiakas ja hän ei voi alkaa arvioimaan minun kipujani.
Summa summarum: jonotin lääkäriin 4 h, lääkäri näkin vihreän bakteeri-sienikasvuston valtavan märässä korvassani, määräsi lääkkeet ja sanoi vielä, että hoitaja huuhtelee korvan ennenkuin lähden. Menin odottamaan hoitajaa, joka tuli 2 h kuluttua lääkärin kaksi kertaa pyydettyä. Yhteensä aikaa kului siis 6 h (eikä 7!!!). Onneksi mukana oli Ilkka Remeksen Pyörre - sitä luin parisataa sivua. Nyt vaan toivon, että nämä lääkkeet auttaisivat - yleensä tämä vaatii antibioottikuurin suun kautta, nyt on antibioottitipat korviin. Jos jollakulla on ollut näitä korvatulehduksia, niin tietää, mikä kamala kipu se kipu on!

Paranemisiin,
terveisin Eija