Tallinnan reissu olikin sitten tosi mukava. Keli oli kohtuullinen (ei sadetta, pilveä kyllä, lämmintä +1) ja aloitimme päivän kävelemällä satamasta Karnaluksiin. Tässä kohtaa on pakko mainostaa KristiinaS:n blogia, jossa on todella hyvä opastus neulootikon matkalle Tallinnaan! Sieltä löytyy vinkit kaikkiin hyviin paikkoihin, joihin mennä.

Karnaluksin ostokset tässä:

Tässä kaikki tavarasälä yleisesti (anteeksi kuvan huono laatu taas!). Ostin neulahuovutustarvikkeita, varaneuloja, pyörö- ja sukkapuikkoja, silmukkamerkkejä, silmukanpitimiä, muutaman neulan ja silitettäviä kuvia pojan vaatteisiin.
2159917.jpg


2159919.jpg


Tässä lankasaalis, joka ei ole suuren suuri, muttei ollut tarkoituskaan: huovutusvillaa ja yhdet sukkalangat.
2159920.jpg

Karnaluksin jälkeen matka jatkui vanhaan kaupunkiin. Kävellen, mikä yllätti minut, huonon kävelijän!  Matkalla poikettiin kahdessa raamatupoodissa: Kaubamajassa ja siinä juuri ennen vanhan kaupungin porttia olevassa, seuraava saalis lähti matkaan:

2159921.jpg

Vanhassa kaupungissa oli yllätyksekseni vieläkin joulutori - olin luullut, että se on vain jonkun tietyn viikonlopun, mutta ilmeisesti onkin pidemmän aikaa. Tarjonta oli mahtava! Vaikka mitä ihanaa oli, jos olisin tajunnut, olisin monen lahjan oston jättänyt tänne! Ensi vuonna sitten. Tarjolla oli käsitöitä, puutöitä, taottua rautaa, kynttilöitä, käsin tehtyä saippuaa (!), ruokaherkkuja jne. jne.

Joulutorilta jatkoimme kuljeskelua ja eksyimme Helinä Tilkin myymälään - ihana, jos rakastaa värikkäitä astioita! Sieltä tarttui matkaani lohikäärmekuvioinen lautas-mukisetti pojalle joululahjaksi.

Helinä Tilkin vierestä löytyi ruokapaikka Vanaema juures, joka osoittautui kiitettävän arvoiseksi miljöön ja ruoan suhteen - sinne mennään varmasti uudestaan!

Vatsat täynnä sitten käveltiin satamaan ja koska aikaa oli jäljellä, poikettiin vielä Merekeskukseen ja Sadamarketiin, mutta sieltä emme lankakauppaa löytäneet, vaikka olin kuullut, että siellä sellainen olisi pitänyt olla. Ihania pyyhkeitä ja muuta liinavaatetta olisi ollut, mutta tässä vaiheessa rahavaranto oli jo huvennut siihen malliin, että ostamatta jäi. Onpahan jotain, mitä odottaa ensi kerralla!


Lopuksi vielä muutama kuva, mitä on jäänyt tänne laittamatta. Tildailu alkakoon ensi vuonna (ompelukonekin löytyi varastosta!)!

2159926.jpg

Neulahuovutukseen on nyt malleja:

2159922.jpg


Lopuksi vielä kaikille taas kerran hyvän joulun toivotukset kuvankäsittelykokeilujeni kera!

Seepia (vielä en oppinut, miten tuon ylimääräisen reunuksen saisi pois...)
2159923.jpg


Perinteinen
2159925.jpg


Tänään-joulukuusi-sisään-huomenna-koristeluun-terveisin
Eija