Niinpä niin, tänään on syntymäpäiväni :) ja se on kulunut tiiviisti töiden merkeissä. Päätin kuitenkin työpäiväni ajoissa ja ajelin työkaverin kanssa Hämeenlinnaan ravintola Popinoon pizzalle ja siitä valuimme mäkeä alas Wetterhoffin käsityömyymälään - se on taivas.
Koska en ollut pyytänyt mieheltä mitään lahjaa (paitsi hieronnan, mutta sehän ei vaadi rahaa), olin mielestäni ansainnut käsityölahjat: opettelen kaksi uutta asiaa - haarukkapitsin teon ja ryijyn teon. Haarukkapitsi oli ex tempore idea - sen pohjalta, että olen ihmisten kirjoituksista lukenut, että se on kivaa ja erilaista ja hauskaa ja....väsään itselleni tällaisen keepin:
1931179.jpg
Väreinä nuo kivat vihreät. Yleensä olen itselleni tehnyt aina jotain punaista, mutta nyt ei löytynyt mieleistä puna-paria yhdistettäväksi, joten päädyin vaihteeksi ja syksynkin kunniaksi vihreään.

Olen haaveillut ryijystä uuden kotimme olohuoneen seinälle, mutta ne maksavat ihan hunajaa valmiina (toivomani 'Lumipuutarha'-malli valmiina 2650 euroa!!!), joten paras ottaa neula kauniiseen käteen ja opetella itse: Lumipuutarhan tarvikepaketti reilut 400 euroa. Nyt siis aloitan tästä harjoittelumallista ja JOS pinnani kestää ja JOS taitoni riittävät, ensi vuonna ompelen sen ryijyn meille itse. Mutta tässä tämä suloinen aloitus :)

1931185.jpg

Väriksi valitsin kauniin tummahkon punaisen joulua ajatellen. Kuvan saatte sitten, kun se on valmis.

Jotta syntymäpäivä olisi täydellinen, piti sortua vielä lankahamsteriksikin:

1931182.jpg
Alpakkaa - vaan en vielä tiedä, mihin...

1931216.jpg
Austermannin step-sukkalangat viime tingassa huusivat päästä koriini! Ihanan tuntuista lankaa...

Ja vielä sokerina pohjalla - kotona oli kirjakerhon kirjapaketti:
1931183.jpg
Tilkkukirja, kun aina välillä haaveilen, että opettelisin tilkkutöitä, mietin vaan, riittääkö kärsivällisyys, mutta kiva niitä on katsella.
Kiinalaistytön tarinaa ajattelin lueskella iltalukemisena ja Risto Räppääjää tarjoilen kuopukselle sarjakuvien välissä luettavaksi...

Nyt on ollut kyllä niin antoisa päivä, ettei parempaa voisi toivoa. Onnen täydentää vapaa ilta ilman velvoitteita - sohvalle haarukkapitsin tekoa opettelemaan!

Mukavaa tiistai-iltaa!