Tänään huomasin, että SNY09-blogi on auennut - ei ole enää salasanan takana. Otin heti napin tänne omaan blogiini - ilmoittautuahan voi vasta 15.12. jälkeen, joten hetki on maltettava odottaa! Tämä on sitten minun ensimmäinen minkään-sortin-vaihtoni-ikinä ja mielenkiinnolla odotan, mitä se tuo mukanaan!

Löysin myös Ravelryssä seikkaillessani tammikuun tempauksen, johon lähden mukaan - Pääasioita. Tammikuussa tehdään konstilla jos toisellakin päähineitä. Täytyykin alkaa katsastella  malleja, joita ottaisi tavoitteekseen tehdä tammikuussa.

Tänään myös meni sitten hermo lopullisesti tähän lapasmalliin:

2408262794_62838beb38_s.jpg

Niin kauniilta kuin se lehdessä ja Ravelryssä näyttääkin - en saa millään omalla langallani minkään puikkoyhdistelmän kanssa pinnasta ja lapasen koosta tulemaan miellyttävää/sopivaa. Tuppaa tulemaan kaikilla liian isoa eli leveää, mutta sitten jos puikkokokoa pienentää, lapasesta tulee liian lyhyt. Viiteen kertaan ainakin purin ja aloitin, mutta nyt päätin, että ainakin just tällä hetkellä tuo lapanen on tullut tiensä päähän minun käsissä - jo ennen valmistumistaan!

Vaihtoehdoksi löytyi Eeva Haaviston kirjasta malli numero 89 - Rovaniemi. Kuvia alkutekeleestä yritän saada huomenaamulla - nyt on jo liian pimeää. Ensimmäinen lapanen on peukalon kohdilla ja täytyy ihan katsoa, oliko peukalon tekemisessä jotain erityistä, en nimittäin ole lapasia tehnyt ainakaan kymmeneen vuoteen! Mutta kuviosta tulee kaunis! Väreinä vihreä ja ruskea, lankana Novitan Nallet, jotka kaapista löytyi.

Mukavaa lauantai-iltaa!
terveisin Eija