Tulipahan eilen käytyä Lahdessa, Kätevä&Tekevä-messuilla, sain miehenkin houkuteltua mukaan matkaan. Rahaa paloi liikaa ja kun oltiin varauduttu maksamaan kaikki pankkikortilla, perillä olikin yllätys, kun erittäin harvaan kojuun kävi kortti. Itsellä on jo sellainen mielikuva, että nykyään lähes kaiken voi maksaa kortilla ja olo oli ihan orpo, kun se kortti ei kelvannutkaan.

Vaadittiin melkoista ympäripuhumista, että sain miehen suostuteltua hakemaan automaatilta rahaa - lähin taisi olla jossain linja-autoasemalla - mutta lopulta hän lähti hakemaan ja sittenhän me saatiin kaikki langat ja vempaimet, mitä tarvittiin (siis tarvittiinko? No KYLLÄ!!!).

Kuvia messusadosta:

Tässä kuvassa lankoja Pirtin Kehräämön, Titityyn, Secret Woolin ja lankakauppa Heinin sekä Linnean osastoilta.
Antakaa viisaammat vinkkejä, mitä olette tehneet tuosta Pirtin Kehräämön Hahtuvalangasta? Näkyy kuvassa oikealla, oranssia...tuli ostettua kolmea muutakin väriä, lanka tuntuu ja näyttää ihanalta. Siitä lienee kannattais tehdä jotain, mitä voisi koneessa huovuttaa...?
2031749.jpg


Tässä kuvassa Noro-saalista (Secret Woolista ja lankakauppa Heinistä sekä Linneasta) ja iki-ihanan tuntuista Shibuiknitsin Merino Kid-lankaa. Shibuit Titityyltä.
2031755.jpg


Alla Pirtin Kehräämön hahtuvakiekko, se pääsee lapasiksi ihan itelle.
2031738.jpg


Kallein ostokseni, mutta jo päivän käytön perusteella IHANA!
Vyyhdinpuut Secret Woolilta. Puilla Manos del Uruguayn Silk Blendiä, pääsee kuopukselle (8v.) puseroksi viimeistään joulun jälkeen.
2031747.jpg


Tässä se Manos hieman lähempää, oli pakko ottaa kuvat erikseen, kun se lanka on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin ihanaa!!! Tästä täytyy myöhemmin saada joku vaate myös itselle. Kokeilkaapa joskus, miten pehmeältä ja viileältä se tuntuu ihoa vasten!
2031741.jpg


Ihan vierestä...
2031743.jpg


Kun pitkästä aikaa tänään paistoi aurinko, täytyi valjastaa isäntä kameran taakse ja ottaa kuvat Turkin matkan aikana valmistuneista sukista. Tai oikeasti nämä ensimmäiset valmistuivat ennen matkaa, mutta kolmet seuraavat siellä. Ainoastaan viimeistelyt ja blokitukset tehtiin kotosalla.

Jos jotakuta kiinnostaa, kaikkien sukkien mallit ovat Favorite Socks-kirjasta, ja löytyvät linkitettynä Ravelrystä, projekteistani.

Nämä tuli itselle, mutta on pikkaisen isot. Haitanneeko tuo?
2031732.jpg


Nämä on joululahjaksi miniäkokelaalle. Itselle hieman pienet. Tarkoitus olisi tästä langasta (Zitron trekking) neuloa vielä kaulaliina pakettiin, jollakin kivalla pitsikuviolla.
2031733.jpg


Nämä sitten oli tarkoitus tehdä itselle, mutta ovat hieman pienet, joten mietinnässä on, lähtisikö lahjaksi jollekulle.
2031734.jpg


Nämä tein itselle ja sitten taas vaihteeksi - näistä tuli hieman isot itselle. Antaisinkonhan pojalleni? Se kyllä voisi vaikka väristäkin tykätä. Ja miniäkokelashan saa siniset, niin siinä mielessä poika vois saada punaiset...
2031736.jpg


Sellaista tänään. Olen kerinyt vyyhdinpuilla Lorna's Laces -lankaa miehen siskonpojan joululahjavillapuseroon ja pusero on nyt aloitettu. Malli on täältä. On paljon ideoita, mitä pitäisi vielä jouluksi ehtiä tehdä, ihanaa. Äiti saa alpakkalangasta (Secret Woolin baby alpaca) pitsihuivin, anopillekin pitäisi ehtiä huivi neuloa, kälyn mies saa huovutetut tossut, kälylle ne on jo tehty jne jne..katotaan, mihin asti ehdin ennen joulua ja miten kädet kestää. Tämän viikonlopun neulomiset on saaneet aikaiseksi taas kerran oikean käden peukalon jännetupen tulehtumisen. Toivottavasti paranee huomiseksi.

Ulkona oli ihanaa. Järvi oli niin sininen, aurinko paistoi, keli oli hieno ja jotenkin tunsi elävänsä, kun sai valoa. Ensimmäinen päivä tiistain matkaltapaluun jälkeen, kun oli valoisaa eikä tarvinnut päivällä sähkövaloja..

En yhtään ihmettele, että osa ihmisistä masentuu tässä pimeydessä ja että nämä nykyiset talvet lisäävät masentuneiden määrää. Mietinkin, että pitäisiköhän ostaa työpaikalle kirkasvalolamppu?

Kaikesta huolimatta, aurinkoista viikkoa jokaiselle!

terveisin Eija