Olin työkaverini kanssa Tampereen kädentaitomessuilla ja sieltä mukaan tarttui vyyhti Pirtin Kehräämön hahtuvalankaa; samoin kuin ohje ko. langasta neulottuun ja huovutettuun korvaläppäpipoon. Myyjä vakuutti minulle, että neulon sellaisen parissa tunnissa ja hövelinä lupasin neuloa mokoman myös työkaverilleni, joka nappasi samoin itselleen langat pipoon.

Kappas kepponen, kun aloin pipoa neuloa, se todellakin valmistui hetkessä! Pari tuntia riitti varmasti. Plus sitten huovutus pesukoneessa, oman täysin valmiin piponi pesin koneessa kahteen kertaan, kun se ensimmäisen huovutuskerran jälkeen oli vielä hieman liian iso. Toisen kerran + kuivattamisen jälkeen se on nyt täysin sopiva minulle. Hieman minua pienempipäisten henkilöiden kannattanee neuloa pipo joko numeroa pienemmillä puikoilla tai sitten hieman pienemmällä silmukkamäärällä. Itse suosisin puikkokoon pienentämistä. Tämä näin itsellenikin muistiin jatkopipoja varten - on nimittäin niin ihana malli, että näitä varmasti teen vielä lisää!

Tässä yllä oma valmis, huovutettu piponi. Pipon tiedot:

Malli: Pirtin Kehräämön lankojen mukana saatu korvaläppäpipon malli

Lanka: Pirtin Kehräämön hahtuvalanka, lankaa kului 105 g

Puikot: 8.0 mm bambupyöröt (olisi siis voineet olla kokoa 7.0 mm, niin yksi huovutuskerta olisi riittänyt?)

 

Tässä tyystin sama malli ENNEN huovutusta. Sama lanka, samat puikot.

Lankaa kului 110 g.

 

Tässä kuvassa vielä vierekkäin valmis ja huovuttamaton pipo. Jännityksellä odotan, onnistuuko kaverinkin pipo yhtä ihanasti kuin omani!

terveisin Eikku